Καστοριά, 27/11/2016

 

Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2016

   Ωρα: 14.30 

Κύπελλο Ε.Π.Σ.Καστοριάς 2016-2017

Γήπεδο: Ο.Α.Κ.Α. Δήμου Καστοριάς

3η φάση 

Διαιτητής: Καραταΐδης Β. (Σ. Δ. Π. Καστοριάς)

Βοηθοί: Κοτεκίδης Ιωάννης (Σ. Δ. Π. Καστοριάς)

              Πανταζής Κωνσταντίνος (Σ. Δ. Π. Καστοριάς)

Παρατηρητής: Δέλλιος Δαμιανός

 Διάρκεια Αγώνα: 90΄        Καθυστερήσεις: Α΄ ημιχρ.: -΄ λεπτό            Β΄ ημιχρ.: - λεπτά   

  1

   Καστοριά

  ημίχρονο

1-0

    Ηρακλής Πολυκάρπης

  1

                                                           2-1 (στην παράταση)           

 

             Χρειάστηκαν εκατόν είκοσι (120΄) λεπτά παιχνιδιού για να νικήσει η Καστοριά τον Ηρακλή Πολυκάρπης με 2-1 και να περάσει στα ημιτελικά του κυπέλλου της Ε.Π.Σ. Καστοριάς, αφού ο αγώνας έληξε ισόπαλος (1-1), στην κανονική του διάρκεια. Το παιχνίδι ήταν μία διαφήμιση του ποδοσφαίρου και σίγουρα ακατάλληλο για καρδιακούς. Η πολύ ωραία παρουσία του Ηρακλή Πολυκάρπης, που κοίταξε κατάματα την Καστοριά και δεν την φοβήθηκε σε καμία στιγμή, έδωσε την ευκαιρία να διεξαχθεί ένας αγώνας, που είχε την ένταση και την αγωνία, μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του ρέφερυ κ. Καραταΐδη.

            Η Καστοριά ξεκίνησε το παιχνίδι, έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι, που έχασαν μία πολύ καλή ευκαιρία για να προηγηθούν στο σκορ. Ήταν το 12΄, όταν ο Τσιμόπουλος βρέθηκε, μέσα στην περιοχή της Καστοριάς, αλλά δεν μπόρεσε, από κοντινή απόσταση, να στείλει την μπάλα στα δίχτυα των γηπεδούχων. Τρία λεπτά αργότερα η Καστοριά ανταπάντησε με πολύ καλή ευκαιρία, που μετουσιώθηκε σε τέρμα. Συγκεκριμένα στο 15' ο Αντωνιάδης έκανε έξοχη ατομική προσπάθεια, απέφυγε τρεις αντιπάλους και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Damzi, ο οποίος με πλασέ, από πλάγια αριστερά, άνοιξε το σκορ (1-0). Στο 17΄ο Μαντζάνας εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, ο Astrauskas έπιασε κοντινή κεφαλιά, αλλά ο Μπούρκας Βασ. απέκρουσε, εντυπωσιακά, στην αριστερή του γωνία. Στη συνέχεια ο Ηρακλής Πολυκάρπης, όχι μόνο ισορρόπησε το παιχνίδι, αλλά πίεσε την Καστοριά, χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες. Έτσι στο 19΄ και στο 20΄ο Δημητριάδης είπε δύο φορές όχι στον Στασινόπουλο. Την πρώτη φορά σε εκτέλεση φάουλ, όταν πετάχτηκε εντυπωσιακά στο αριστερό γάμα της εστίας του και απέκρουσε σε κόρνερ και την δεύτερη όταν κατόρθωσε να βγάλει τη μπάλα και πάλι κόρνερ, στο σουτ του επιθετικού της Πολυκάρπης, όπου η μπάλα, κοντράροντας στον Τράντα, πήρε την κατεύθυνση προς τα δίχτυα του. Στο 29΄ο Δημητριάδης απέκρουσε και πάλι σωτήρια το σουτ του Μήλιου από κοντινή απόσταση. Στο 32΄σε σουτ του Damzi, από πλεονεκτική θέση, η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Μπούρκα Βασ..  

            Στην επανάληψη, το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο και στις δύο ομάδες. Στο 55' ο Τράντας, σαν τελευταίος παίκτης ανέτρεψε τον Μήλιο, με αποτέλεσμα να δει την κόκκινη κάρτα του κ. Καραταΐδη. Παρά το ότι έμεινε με δέκα (10) παίκτες, η Καστοριά συνέχισε να πιέζει και να χάνει ευκαιρίες. Έτσι στο 61' ο Μαντζάνας βρέθηκε τετ α τετ με τον Μπούρκα Βασ., όμως ο τελευταίος απέτρεψε τον κίνδυνο, αποκρούοντας με το πόδι σε κόρνερ   Στο 63΄ο Damzi έπιασε δυνατό συρτό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Μπούρκας Βασ. απέκρουσε στην αριστερή του γωνία. Κι ενώ η Καστοριά συνέχισε να έχει την υπεροχή και όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι οδηγούνταν στην λήξη του με το 1-0, τα πράγματα άλλαξαν, εντελώς ξαφνικά. Έτσι, σε μία ανύποπτη φάση, στο 86', σε ανατροπή του Μήλιου από τον Λαδά, μέσα στην περιοχή, ο διαιτητής κ. Καραταΐδης έδειξε το σημείο του πέναλτι. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Μπούρκας Βασ. (τερματοφύλακας του Ηρακλή Πολυκάρπης) και ισοφάρισε σε 1-1, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να οδηγηθεί στην παράταση.

            Στην παράταση, λοιπόν, η Καστοριά που έπαιζε με αριθμητικό μειονέκτημα, ευτύχησε να πετύχει και δεύτερο τέρμα, χάρη στην οξυδέρκεια του Βασίλη Μηλιάτη. Συγκεκριμένα, στο 100' ο Μηλιάτης, βλέποντας τον Μπούρκα Βασ., μακριά από την εστία του, σούταρε από το χώρο του κέντρου κι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα των φιλοξενούμενων, κάνοντας το 2-1. Στο 103΄ο Damzi έπιασε σουτ από κοντά και πλάγια αριστερά, αλλά ο Μπούρκας απόκρουσε και η μπάλα βρήκε το αριστερό κάθετο δοκάρι του. Στο 106' ο Ρέντας είδε την 2η κίτρινη κάρτα (κόκκινη) του κ. Καραταΐδη, με αποτέλεσμα οι αριθμητικές ισορροπίες στο παιχνίδι να αποκατασταθούν. Στο 107' ο Μήλιος, από θέση τετ α τετ, σούταρε ψηλά άουτ.  Στο 111' η Καστοριά έμεινε με εννιά (9) παίκτες, αφού ο Μηλιάτης αντίκρισε την κόκκινη κάρτα του κ. Καραταΐδη. Παρά το νέο της αριθμητικό μειονέκτημα, η Καστοριά έχασε δύο ευκαιρίες με τον Damzi, όταν στο 112' το σουτ του, από καλή θέση, έφυγε άουτ και στο 114' το πλασέ του, από θέση τετ α τετ, απέκρουσε σε κόρνερ ο Μπούρκας Βασ. Στο 117' είχαμε την τελευταία φάση για τους φιλοξενούμενους, όταν σε σουτ του Παπαθανασίου, έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα βρήκε το αριστερό κάθετο δοκάρι του Δημητριάδη.

            Προβλημάτισε η διαιτησία του κ. Καραταΐδη Β., του Σ. Δ. Π. Καστοριάς, που έδειξε ότι δεν είναι ακόμη έτοιμος για τέτοιου είδους παιχνίδια. Ήταν εκτός τόπου και χρόνου και από τις αποφάσεις του έχουν παράπονο και οι δύο ομάδες. Αντίθετα καλοί ήταν οι βοηθοί του κ.κ. Κοτεκίδης Ι. και Πανταζής Κων., του ιδίου συνδέσμου.

                                                    

Το φύλλο Αγώνα είναι το εξής:

 

ΚΑΣΤΟΡΙΑ

ΗΡΑΚΛΗΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΗΣ

(15) Δημητριάδης (1) Μπούρκας Βασ.
2 Χασάι 2 Τραϊανός
3 Τσόπρας (46΄Νίνος) 3 Ρέντας
4 Τράντας 4 Μπούρκας Γεωργ. (66΄Κυβεντίδης)
5 Αντωνιάδης 5 Παπαθανασίου
6 Λαδάς 6 Γκόνος (75΄Σαϊνίδης, 106΄Αθανασίου)
7 Damzi 7 Μήλιος
8 Μηλιάτης 8 Σίμος
9 Tahirllari (65΄Νέδος) 9 Νικολόπουλος
10 Astrauskas 10 Στασινόπουλος
11 Μαντζάνας (72΄Rapo) 11 Τσιμόπουλος
 
12 Μελισσανίδης 12 Τερέζιου
13 Νίνος (46΄) * 13 Κυβεντίδης (66΄) *
14 Νέδος (65΄) ** 14 Μόσχος
1 Κράτσιος 15 Παπαϊωάννου
16 Rapo (72΄) *** 16 Κωνσταντινίδης
17 Σιδέρης 17 Σαϊνίδης (75΄) **
18   18 Αθανασίου (106΄) ***
Διαιτητής: Καραταΐδης Β. (Σ. Δ. Π. Καστοριάς)
Σκόρερς
  15΄Damzi, 100΄Μηλιάτης    86΄(πεν) Μπούρκας Βασ.
Κίτρινες κάρτες

100΄Μηλιάτης

   

62΄Ρέντας

 

Κόκκινες κάρτες
55΄Τράντας, 111΄Μηλιάτης - 2η κίτρινη   106΄Ρέντας - 2η κίτρινη